Guidad vandring i världsarvets Visby

Om livet i världsarvet från medeltid till nutid

Visby stadskärna är fylld av historia och historier, sanningar och skrönor, hjältar och ogärningar. Häng med oss och låt dig betagas av atmosfären och våra favoriter ur Visbys fantastiska historia.

Tidsmarkörerna är många. Det medeltida gatunätet med dess kyrkor och handelshus och inte minst ringmuren. Den guidade vandringen ger en inblick av livet i Visby under tusen år. Det är människans historier som är basen till denna vandring. Alltifrån Hansans storhetstid på 1200-talet, via missgärningar och nödår fram till 2000-talets Visby. Du får lära känna både hjältar och ogärningsmän. Men framförallt får du en upplevelse av hur historiens vingslag har skapat den unika miljö du vandrar i.

En spännande vandring i en miljö där tiden har stannat men livet gått vidare. Varje guide har sin historia, så sanningshalten i guidens berättelser får du själv bedöma.

Fakta:

Stadsvandringen sker med grupper från några få till flera hundra. Våra personliga guider gör turer efter era önskemål. Ni bestämmer själv om ni vill vandra kort eller långt, en, två eller flera timmar. Ni kan också – om ni vill – få prova på gotländska kultur- och sportaktiviteter. Föredrar ni att göra turen med cykel ordnar vi naturligtvis det också. Vill ni kombinera historia med ett pubstopp, väljer ni arrangemanget Skål för världsarvet.