Gotländsk femkamp

För både hjärta och hjärna

Här bjuds kluriga och lättsamma tävlingar med gotländska förtecken för er som har leklynnet i behåll. Traditionella gotländska lekar som Bleistre och Varpa blandas med klurigheter som Den magiska kvadraten, Pinnen och Bulhusbygget.

Flera av de gotländska lekarna har en lång historia bakom sig, vissa kan spåras ända tillbaka till vikingatiden. I vår femkamp har vi tagit tillvara på det bästa av dessa traditioner och kombinerat med nya kluriga lagövningar. Vi delar upp er i lag och inleder med en genomgång om den gutniska idrottstraditionen, innan ni tillsammans får ta itu med tävlingsmomentet. Tävlingen kan vi skräddarsy efter den tid ni har till förfogande och era fysiska förutsättningar.

Fakta:

Tidsåtgång: 1-2 timmar och passar både stora och små grupper över hela Gotland. Den gotländska femkampen är en lättsam aktivitet som passar för alla som vill ha en aktivitet där hjärta, hjärna och förmågan att samarbeta är de viktiga ingredienser. Går även med fördel att kombinera med guidade turer i Visby och Skål för världsarvet.