Vintern på Gotland är en fantastisk tid då lugnet infinner sig över hela vår ö. Tempot sjunker till en härlig nivå och man får tid att uppleva de vidsträckta stränderna, de upplysta gränderna i Visby och man är långt ifrån stress och köer.  Vi bygger självklart upp er konferens utifrån era önskemål, men för att ge er lite inspiration så kommer här ett upplägg på Gotland i vinterskrud. 

Ett besök på Gotland under vintern skulle kunna vara så här!På torsdagen anländer ni till Visby hamn under eftermiddagen och vid färjeterminalen står bussarna redo för att ta er till hotellet mitt i världsarvsstaden Visby. Väl incheckade står SPA-avdelningen till ert förfogande. Framför brasan i baren kan ni samlas och prata om livet innan både en fördrink och att middagen tar vid.  Fredagen används till konferens och efter en dag i konferenssalen avnjuts kvällens middag.  Lördagen startar med frukost innan bussarna tar deltagarna ut mot Ljugarn där Så Mycket Gotland – vinterspecial presenterar sig.Vi stannar i Ardre Socken där vi besöker bryggmästaren, mannen bakom traditionella ”Gotlandsdricken”. Här får ni veta allt om dricke och lite till…Vi gör även ett besök hos lammbonden där lamningen just har börjat. Vi bjuds också på fika i socknens bygdegård av damerna i bygden. Efter en härlig vandring genom de magnifika raukfälten och längs stranden med havet som kuliss väntar en lunch som serveras på Smakrike i Ljugarn. Smakrike är med i White Guide och serverar mat med inspiration från Gotland, självklart med gotländska råvaror.Framåt eftermiddagen går bussarna vidare mot Burgsvik och samtidigt som deltagarna planerar sina uppträdande senare på kvällen vid Grå Gåsen så tar de som vill ett dopp i sockenbastun nere vid Burgsviks hamn.Därefter tar en helkväll med underhållning, god mat och dryck vid…

Välkomna till Burgsvik och till Grå Gåsen. Här är  gästvänlighet och hemma-hos- känslan påtaglig och man kan nästan höra musiken från alla artister som briljerat på denna plats när vindarna viner. Grå Gåsen är numera rikskänt tack vare tv-programmet Så mycket bättre som är inspelat här. Maria och Håkan Ahlsten som driver gården gör allt för att ta hand om sina gäster på bästa sätt. Maria är den som lagar all mat även till alla artister på Så mycket bättre – så även för er denna kväll! Marias ledord när det kommer till matlagningen kommer från hennes mamma och lyder: närproducerat, hemlagat, gott, näringsrikt i en rejäl portion. Under er kväll äter ni middagen i Gåsens Lada, samma lokal där artisterna i tv-programmet äter sina middagar och uppträder för varandra. Inför middagen har ni delats ni in i lag och fått er tilldelat en låt som ni lagvis skall framföra under kvällens middag, självklart kompade av kvällens musiker. Vilket lag är kvällens stjärnor? Oavsett vem så lovar vi en kväll med mycket skratt, glädje och musik, en given succé helt enkelt!

Framåt småtimmarna rullar bussarna åter mot Visby, kanske görs det ett hemligt stopp på vägen…. Söndagen börjar i lugnt tempo där deltagarna kan välja på alltifrån glasblåsning till ett besök på Visby bryggeri till ett besök på Gotland museum till att få tillverka sina egna smycken. När alla kommer tillbaka från sina aktiviteter så är det dags att bege sig hemåt, utanför hotellet står transporten och väntar för att ta deltagarna mot färjeterminalen eller flygplatsen.