Hansabloggen.

Lite mer från oss.

Tips, stories och sköna personligheter. Ett lite mer personligt möte med vår spelplan Gotland.

Ett galet år

Ett galet år Efter två år med pandemin så satte det fart under 2022, ordentlig fart. Vi är galet stolta över att ha haft vårt bästa år genom alla tider och detta med god marginal. Anledningen är förstås att det efter pandemin har funnits ett uppdämt behov efter att...

läs mer

Almedalen 2022

Almedalen 2022. Hansa Event redovisar kort om vad vi kan förvänta oss av Almedalsveckan 2022 i Visby, 3-7 juli. Med mindre än 6 månader till den efterlängtade Almedalsveckan börjar det bli hög tid för dig som utställare att påbörja planeringen inför veckan. Därför...

läs mer

15 månader med en pandemi

Den 3 april 2020 så skrev jag mitt första blogginlägg som berörde Covid-19. Även om vi då var naiva att tro att Pandemin skulle vara kortvarig och kanske blåst över till hösten så vågade vi aldrig ens tänka tanken på att det skulle bli så utdraget.

läs mer

Det går bra nu…typ

Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen. Eller så bra som det kan gå. Att omsättningen 2019 var och naggade på 20 miljoner till att detta år som såg så mycket bättre ut till att tvärvända som för de flesta andra och dyka 85%. Vi fick planera om, strukturera om och tänka kreativt framåt.

läs mer

Slarva inte bort en ordentlig kris

Sedan den 3:e april då jag skrev mitt senaste inlägg har det hänt både väldigt mycket och ingenting alls. Då, i april trodde vi ännu på en relativt okej konferenshöst, när vi nu tittar fram ett par månader och samtidigt ser det som händer omkring oss just nu….

läs mer

Tips på 5 aktiviteter…

Sommarens semesterveckor är snart här och många är vi nog som längtat efter att få samla gänget för en rolig aktivitet innan man för några veckor skiljs åt. I det här blogginlägget har vi samlat fem av våra många  aktiviteter som sker utomhus och passar bra i mindre grupper 

läs mer

Nya tider ger nya idéer

Om det är något som vi på Hansa Event är bra på så är det att vara kreativa, och i tider som dessa växlar vi upp ännu mer – och tar fram ännu fler saker vi är bra på!

läs mer

Snart dags för sommarlov!

Vi har i över tolv år tagit emot många skolklasser hit till Gotland som upptäckt alltifrån äventyr i Visby till kluringar på vår Teambana inne i skogen. Det har skapat roliga minnen för tusentals barn och ungdomar!

läs mer

Kluringar att göra hemifrån

Utmana kollegorna på kontoret eller genom Skype. Eller spara kluringarna till kommande festligheter, de passar perfekt till en 3-kamp på midsommar exempelvis!

läs mer

Annorlunda tider

Annorlunda tider men nu börjar vi så smått hitta en vardag igen och förfrågningarna har börjat komma inför hösten, inte i en strilande ström, men någon då och då. Det ger oss framtidstro och vi passar nu på att utveckla vårt koncept vilket gör att vi kommer att vara ännu bättre när det är dags att få visa upp Gotland för våra kunder igen.
Om ni vill prata konferenser, möten eller bara något allmänt, slå en signal, för tid har vi över just nu.

läs mer

Hansa Event och hållbarhet

Att det händer saker i vår natur som inte är åt det positiva hållet har nog inte undgått någon, och det finns väl finns väl heller ingen som har missat alla diskussioner om vårt klimat och vår jord.  Visserligen har man väl länge pratat om skövlingen av...

läs mer

Almedalsveckan 2020

Det är så mycket som händer under hela året med Almedalsveckan och jag jobbar nästan uteslutande hos Hansa Event hela året med just Almedalsveckan och Almedalsveckan 2019 va så himla kul! Att både få hjälpa företag och organisationer arrangera deras evenemang och jag ser fram emot 2020 (det går fort när man har roligt).

läs mer

Vinter på Gotland

Vintern på Gotland är en fantastisk tid då lugnet infinner sig över hela vår ö. Tempot sjunker till en härlig nivå och man får tid att uppleva de vidsträckta stränderna, de upplysta gränderna i Visby och man är långt ifrån stress och köer. Vi bygger självklart upp er konferens utifrån era önskemål, men för att ge er lite inspiration så kommer här ett upplägg på Gotland i vinterskrud.

läs mer

Vinterpaket

Vintern på Gotland är en fantastisk tid då lugnet infinner sig över hela vår ö. Tempot sjunker till en härlig nivå och man får tid att uppleva de vidsträckta stränderna, de upplysta gränderna i Visby och man är långt ifrån stress och köer. 

läs mer

Almedalsveckan 2020

Snart är det dags för ett ny och händelserik vecka, förberedelser, nyheter och planering pågår. Men vad innebär egentligen Almedalsveckan för Hansa Event.

läs mer

Vår VD summerar året!

Ännu ett år har passerat och vår VD Mattias ger oss en sammanfattning och blickar in på detta år. Tror du hans spåkula har rätt? 🙂

läs mer

Julhälsning

Dan före dan, före dan, före dan… julen står för dörren och vi gissar att tomteverkstaden är i full gång i vareviga hem. Här på Hansa-kontoret är vi i full gång med att producera oförglömliga möten inför kommande år, samtidigt som vi också har en hel del genomföranden.

läs mer

Vår nya stjärna!

I november blev vi ännu en fantastisk stjärna rikare då Sandra Lindberg började hos oss på Hansa Event. En gotlandstjej som under det senaste året jobbat extra för oss, men som nu klivit in för att på heltid leverera oförglömliga möten tillsammans med oss.

läs mer

Tips på middagslokaler

Efter en dag tillsammans med konferens och aktiviteter vill man såklart avsluta kvällen tillsammans, förslagsvis med en gemensam middag. Vår ö är fylld av unika, klassiska och mysiga platser för en middag som passar för både lugn, fest, mingel, gotlandskalas, galor och medeltida gästabud – oavsett om ni är en mindre eller större grupp.

läs mer

Kroatien – segel mot framtiden!

2018 har varit ett väldigt bra år för oss på Hansa Event. Mycket jobb, många skratt och så en hel del svettpärlor. Lägg där till många härliga möten mellan människor! Vi växer och målet är att alltid hålla en högsta nivå, inte ett misstag får göras.

läs mer

3 tips för en lyckad konferens!

En lyckad konferens ger goda resultat. Men att arrangera en konferens kräver mycket planering, många gånger mer än vad man tror. Vi på Hansa Event har i över tolv år jobbat med just detta, och genom vår erfarenhet har vi samlat på oss konkreta tips och idéer som gör att just er nästa konferensresa blir väl investerad.

läs mer

En viktig pusselbit

När man skall planera och genomföra en konferens finns det många pusselbitar som skall passa i hop. Transporter, middagar, boende, aktiviteter, egen tid, konferens – allt olika bitar skall bli till en helhet!

läs mer

Vi summerar Almedalsveckan 2018

Idag är det knappt två månader sen Almedalsveckan 2018 genomfördes, den 50e i ordningen. Här summerar vår projektledare Thomas Bäckman veckan som var och blickar framåt på Almedalen 2019. För visst ses vi då?

läs mer

Gotlandstipset: Bärgården

Jordgubbar är favoritbäret för många därför har vi valt att lyfta Bärgården i Gotlandstipset lagom till midsommar. På Bärgården i Källunge odlar de mestadels jordgubbar men även hallon, björnbär, färskpotatis, lök, bönor, zucchini och julgranar.

läs mer

Gotlandstipset: Lilla Bjers

Gotland bjuder på ett helt smörgåsbord av prisbelönta gårdar och restauranger, alla ett ”måste” att hinna med. Vi på ön är verkligen bortskämda med alla dessa val och månadens Gotlandstips – Lilla Bjers – är inget undantag!

läs mer

Ny aktivitet: Slaget om Visby

Spelplanen är Visby där det bland ruiner, kullerstenslagda gränder och kuperade backar gäller att navigera rätt. I en intellektuell och fysisk spelatmosfär skall ni hitta platserna och använda lagets fysiska styrka, hitta ledtrådar och knäcka koder för komma väl förberedd till finalen.

läs mer

Gotlandstipset: Kärleksstigen

Nu startar vi vår nya serie Gotlandstipset. Här tipsar vi om platser, händelser och annat som är typiska för Visby, Gotland och ölivet – kanske också något du inte kände till sen tidigare.

Vi startar vår serie med att lyfta en av Gotlands absolut vackraste promenadvägar, Kärleksstigen…

läs mer

Gotlands ledande eventbyrå

Sedan 2006 har vi arrangerat konferenser och möten på Gotland och med tusentals genomförda event i bagaget vågar vi påstå att vi är bäst på Gotland.

Anlita oss, ett eventbolag med medarbetare vars hjärtan klappar för ön och möten mellan människor. Vi tänker både på miljön och att vi vill ha en levande ö, varav vi har ambitionen att alltid tänka lokalt när vi köper in våra tjänster och produkter. Vi levererar alltid med mycket hjärta, personlighet och engagemang. Vi tar er med bortom de vanliga turiststråken och låter er upptäcka Gotland från vårt perspektiv, gotlänningens.

Möten du minns – på vår hemmaplan Gotland.