Statoils konferens för säljare

250 personer

Uppdraget

Statoil, ett av Sveriges största företag inom drivmedelsbranschen ville belöna sina 250 främsta säljare med en resa till Gotland under fyra dagar. De hade frågat sina säljare vilken destination de ville besöka och med stor marginal valdes Gotland. Tidigare år hade de varit i fjällvärlden och gillade att bo i stugor, då säljarna kom varandra nära. Ett av resans syften var just att stärka sammanhållningen och låta kontoren lära känna varandra.

Utmaningen

Vår utmaning var att skapa en bra helhetslösning där boende och aktiviteter tillsammans upplevdes som en belöning och stärkte sammanhållningen, samtidigt som de fick en känsla av att verkligen ha upplevt Gotland.

Roliga fakta: 220 cyklar | 1.000 grillade korvar | alla klarade teambanan | strålande väder på Kallis | deltagare från 20 destinationer

Lösningen

Det här löste vi genom att samtliga deltagare åkte med Destination Gotlands båtar från antingen Oskarshamn eller Nynäshamn. På plats i Visby transporterades de med buss till Gustavsviks semesterby. Varje kontor fick bo i en egen stuga och en cykel väntade på varje deltagare. Kylskåpen var fulla med råvaror för en grillkväll som varje stuga skötte på egen hand. På området fanns också ett VIP-område med DJ, bar och aktiviteter som fritt kunde nyttjas.

Under de följande tre dagarna var det späckat program. En aktivitet var teambuilding i form av Gotlandsklassikern då deltagarna fick ta sig runt i Visby med omnejd på cykel och lösa olika uppgifter i lag för att stärka sammanhållningen. Detta avslutades med en After Beach på ”Kallis” exklusivt för denna grupp. Aktiviteterna fortsatte med ”Skål för världsarvet” och galamiddag på Wisby Strand.

Dagtid hade deltagarna möjlighet att upptäcka Visby på egen hand, vilket majoriteten gjorde.

Resultatet

Feedbacken från vår kund var mycket positiv. De tyckte att vi hade fått med bra upplevelser av Gotland och att aktiviteterna var väl avvägda för just den här gruppen. De hade haft fantastiskt roligt och sammanhållningen mellan kontoren, liksom känslan för företaget hade stärkts. Det var en mycket nöjd och sammansvetsad grupp som stävade ut från hamnen efter fyra mycket roliga dagar i Visby.