Almedalen 2022.

Hansa Event redovisar kort om vad vi kan förvänta oss av Almedalsveckan 2022 i Visby, 3-7 juli.

Med mindre än 6 månader till den efterlängtade Almedalsveckan börjar det bli hög tid för dig som utställare att påbörja planeringen inför veckan. Därför vill vi dela med oss av några nyheter för detta år och hur programmet för Almedalsveckan 2022 ser ut i nuläget.

Genom hela Almedalsveckans historia, i över 50 år tillbaka i tiden har partierna haft sin egen dag under veckan. Detta ändrades 2021 under den digitala Almedalsveckan när man drog ner antalet dagar till 5 istället för 7 dagar. Istället får partierna nöja sig med delade dagar då man genomför två partiledartal per dag från Almedalens scen. Vi ser fram emot en kortare och vassare vecka, som genom ett fylligare och mer innehållsrikt program skapar ett större värde för utställaren såväl som för besökaren.

Program för Almedalsveckan 2022

Redan i oktober 2021 blev det klart att det är Socialdemokraterna som inleder Almedalsveckan 2022, söndagen den 3 juli och att det är Miljöpartiet som avslutar veckan på torsdagen den 7 juli. Såhär ser programmet ut för partierna representerade i riksdagen under Almedalsveckan 2022:

Söndag 3 juli
Förmiddag: Invigningsceremoni där region Gotland är värd
Kvällstal: Socialdemokraterna

Måndag 4 juli
Dagtal: Moderaterna
Kvällstal: Vänsterpartiet

Tisdag 5 juli
Dagtal: Kristdemokraterna
Kvällstal: Liberalerna

Onsdag 6 juli
Dagtal: Sverigedemokraterna
Kvällstal: Centerpartiet

Torsdag 7 juli
Dagtal: Miljöpartiet
Eftermiddag: Avslutningsceremoni

Partiet som inleder dagen har sin dag fram till klockan 14 och partiledartalet hålls klockan 13. Partiet som har andra delen av dagen inleder sin dag klockan 15 och partiledartalet genomförs klockan 19. Vi vill även passa på att dela sidan ”Almedalsveckan play” som skapades 2021, och kommer att finnas tillgängligt även under årets Almedalsvecka för att göra eventet mer tillgängligt för den som inte fysiskt hinner delta på alla seminarier, föreläsningar och debatter på plats i Visby.

Nyheter inför Almedalen 2022

En glad nyhet inför Almedalsveckan 2022 är att kostnaden för de mindre ytorna sänks, så att man betalar samma kostnad per kvm och dag oavsett storleken på den eventyta du som arrangör väljer att ha. För de utställare som önskar hyra eventyta i området närmast Almedalen upplåts marken för alla 5 dagarna. Om du som arrangör planerar att medverka kortare tid än 5 dagar finns det bra platser även i andra delar av Almedalsområdet där ni tillåts att hyra under en kortare tidsperiod.

Behöver ni hjälp under Almedalsveckan 2022?

Vill du veta mer, bolla idéer eller kolla möjligheter så kontakta oss mer än gärna genom att fylla i blanketten och dela din telefon och e-post.

De absolut största utmaningarna under Almedalsveckan 2022 är att hitta förutsättningar att föra fram sitt budskap på ett bra sätt på en bra plats. Vi har ända sedan Hansa Events start arbetat med att knyta upp och erbjuda attraktiva alternativ för exponering, mingel, seminarier och boende.
Jag kommer gärna på besök till er så kan vi diskutera olika möjligheter irl.

Hör gärna av dig med din förfrågan!

Välkommen hem till oss!
Kontakt och information
Olle Andersson, projektledare & sälj
+46 (0) 736 82 13 30
Thomas Bäckman, projektledare
+46 (0) 736 29 90 51

 

Hansaplatsen, Almedalsveckan

Senaste inläggen.

Ett galet år

Ett galet år Efter två år med pandemin så satte det fart under 2022, ordentlig fart. Vi är galet stolta över att ha haft vårt bästa år genom alla tider och detta med god marginal. Anledningen är förstås att det efter pandemin har funnits ett uppdämt behov efter att...

läs mer

15 månader med en pandemi

15 månader med pandemi. 15 juli 2021. Den 3 april 2020 så skrev jag mitt första blogginlägg som berörde Covid-19. Även om vi då var naiva att tro att Pandemin skulle vara kortvarig och kanske blåst över till hösten så vågade vi aldrig ens tänka tanken på att det...

läs mer

2020 – ett år att minnas

2020-ett år att minnas. 22 december 2020. Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och skratt.  Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och...

läs mer

Det går bra nu…typ

Det går bra nu...typ. 31 augusti 2020. Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen.  Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen. Eller så bra som det kan gå. Att omsättningen 2019 var och naggade på 20 miljoner till att detta år som såg så...

läs mer

Kontakta oss.

9 + 11 =