Världsarvets hemligheter

I Visby är spåren från det förflutna påtagliga och levande var du än går.

Låt era deltagare få uppleva världsarvsstadens alla hemligheter genom ett spännande tävlingsarrangemang. Visbys anor sträcker sig tillbaka till då vikingar slog sig ned där Visby senare skulle byggas. Något senare, under medeltiden, utvecklades Visby till ett centrum för handel i Östersjön. Om ni hade vandrat nedför gatorna i staden under 1300-talet hade ni troligen hört fler prata tyska och andra främmande språk än svenska. Här i staden samlades människor från hela norra Europa.

Med ett levande Världsarv som fond och skådeplats får man i denna aktivitet följa med på en tidsresa från vikingatiden fram till modern tid. Världsarvets Hemligheter är en lagtävling som ger både kunskap om Visby och Gotland samt mycket lek och skratt.

Det gäller för lagen att leta sig fram till olika platser i Visby. Ibland väntar ett klurigt chiffer, vid andra platser måste ni tyda inskriptionen på byggnaden framför er, och på annat håll kan det handla om att bygga på vikingars vis. I ruiner och murtorn träffar ni på våra aktivitetsledare som guidar er genom aktiviteter som kräver såväl list som styrka.

Fakta:
Passar bäst till grupper i storleken 10-750 personer

Tid:
3 timmar

Kombinera gärna med Ruinmiddag.