Gotlandskalas

En middag med traditioner

Att bjuda till kalas enligt gotländsk tradition innebär att en viss ordning följs. Släktingar, prästen och eventuella lärare har företräde in i byggnaden. Vi är inte petiga med just den ordningen, men vi är väldigt noga med att ge er en oförglömlig upplevelse.

Ett kalas på Gotland är inte bara en härlig fest med god mat och glada vänner. När ni nu är våra gäster tar vi fram några klassisk inslag för ett lyckat Gotlandskalas. En välkomstsup att skölja ner en salt kringla med har fungerat som stämningshöjare i alla tider. Vi följer upp med att duka fram helgrillat lamm och avrundar med en gudomlig gotländsk saffranspannkaka. Upplevelsen blir garanterat förhöjd av att vi håller till på en höskulle någonstans på Gotland.

En tradition vi gärna vill hålla på är att nytillkomna gäster slår i hand (handhälsar…) med de som redan kommit. Det är alltid trevligt.

Fakta:

Tidsåtgång: 3 timmar till helkväll, Gotlandskalas passar både för stora och små grupper. För att ytterligare få den riktiga gotlandstämningen går middagen att kombinera med gutniska lekar, antingen som uppvisning eller som prova på. Och varför inte prova äkta Gotlandsdricke som välkomstsup?