9 december, 2019

För ungefär två år sedan var jag hemma över en helg på Gotland och läste en annons i tidningen där Hansa Event sökte extraarbetare. Vid den tidpunkten bodde jag i Stockholm och hade börjat planera för en flytt hem. ”Hemvändande varpakastare söker extrajobb”, det var rubriken på min ansökan som tog mig till en lunch med Thomas Wickman. Nu sitter jag som projektledare och har klarat av mitt första år på Hansa Event.

Jag hade ett ganska gungigt första möte med hela gänget, i ett höstväder i Kroatien skulle vi segla under två dagar. Trots att jag upptäckte att jag, och några till, kan bli riktigt åksjuka så var det en väldigt bra start på min resa inom Hansa Event. Att jag där och då bara ville därifrån kan jag nu med klara ögon se att upplevelsen skapade en stark gemenskap i gruppen.

Tidigare har jag arbetat som guide och guidat bland annat i Cairo, jobbat dygnet runt med att hämta resenärer på flygplatser, arbetat på Gotlandsflyg under bland annat Almedalsveckan och arbetat i båtterminalen när två båtar krockade. Jag vet att det är vanligt att ingen dag är den andra lik på många arbetsplatser och jag kan tycka att uttrycket är ganska klyschigt. Dock så kan jag inte komma på något bättre sätt att beskriva hur det är att arbeta på Hansa Event, förutom jäkligt skoj!

Vanligtvis brukar det i november vara ganska lugnt med undantag för hösten när jag började. Av gänget på kontoret hade jag inte träffat Josefin heller innan jag började och hon satt med enormt tålamod och stöttade mig i mina offerter.  Jag satt storögt och såg alla på kontoret skapa kreativa upplägg och nya aktiviteter och jag var så imponerad! Det tog inte lång tid innan jag fick sitta själv och göra offerter och det tog heller inte lång tid innan jag fick åka med på möten med samarbetspartners i Stockholm. I december åkte jag tillsammans med Mårten på olika möten, Mårten träffade jag första gången som 16 åring när jag sommarjobbade på Kneippbyn och han var en av de ansvariga.

Mina äventyr fortsatte och i februari åkte jag och Niclas till Riga med ett riktigt härligt gäng från Gotland. Niclas och jag arbetade ihop första gången på Gotlandsflyg och vi hade en händelserik vecka tillsammans i Riga.

I början på året påbörjades också vårt Hållbarhetsarbete i ledning av vår hållbarhets ansvarige Thomas. Under den här perioden hade vi luncher med leverantörer där vi bland annat diskuterade vikten av samarbete. Det är ett otroligt viktigt arbete som utvecklats under året, allt från att vi har en biogasdriven bil på Hansa Event till att vi förminskat vår användning av engångsartiklar så långt det går. Det är bara början på detta arbete och jag är väldigt glad att få vara med på den resan!

Under april månad kom nästa tillskott till oss, Adam, han kom som en virvelvind och axlade rollen som aktivitetsledare tillsammans med Thomas och Stig. Jag arbetade på några arrangemang tillsammans med Adam, bland annat på ett större arrangemang i Stockholm där jag verkligen fick se vilken energiknippe och scen-apa han är.

I maj hade jag en riktigt rolig vecka med Mattias, vi arrangerade åt kunden en jubileumsvecka med överraskningar på kontoret varje dag. Mattias var också en av de ansvariga på Kneippbyn när jag arbetade där, att han fler år senare är VD för företaget som jag arbetar på känns väldigt tryggt. Han är riktigt kreativ och duktig på att läsa av sina kunder och det fick jag verkligen uppleva den veckan.

Den största veckan på sommaren är Almedalsveckan, tidigare har jag endast varit med om hur viktigt det är att vara på tårna och hjälpa till med kreativa lösningar under en kort tid då allt kan hända på resan till Gotland. Nu fick jag vara mitt i smeten i ledning av Mr Almedalen, Thomas Bäckman. Jag gjorde mig beredd på en riktigt jobbig vecka men jag var inte beredd på hur roligt det var! Det var lite sömn, många steg men det är en vecka som sätter arbetsgruppen på prov och den gjorde gemenskapen starkare. Efter Almedalsveckan gick vi alla på välbehövd semester vilket är väldigt lyxigt att kunna göra tycker jag när man arbetar med Gotland som produkt. Jag måste erkänna att jag blivit väldigt hemmablind men tiden på Hansa Event har fått mig att vidga mina vyer både i Visby och på landet. Men något som jag är bra på är att kanske inte hitta till alla varpa planer på Gotland men att spendera ganska mycket tid på dem. I juli månad vann jag SM guld i Eksta i centimeter och fick silver i individuell kula och Stångaspelen i år var också en lyckad tävling för oss i klubben Gotlands Bara IF.

Någorlunda utvilad kom jag tillbaka efter semestern och rakt in i hetluften igen, förberedelserna inför höstens alla event skulle sättas och jag är så imponerad av alla på kontoret och alla leverantörer och extra arbetare. Att vi under en helg i september bland annat tar emot en grupp på över 550 personer samtidigt som vi har flera mindre grupper så fick alla grupper riktigt bra service och samarbetet funkade väldigt bra.

Året har gått galet fort och jag har fortfarande mycket att lära men jag är enormt tacksam för allt jag har lärt mig hitintills. För mig är gemenskap och variation väldigt viktigt på en arbetsplats och det är verkligen något som Hansa levererar. Eftersom vi spenderar väldigt mycket tid på kontoret, aktiviteter och tillsammans så är det viktigt att man trivs på jobbet. Det är också alla runtomkring som gör att jag trivs så bra, vi har verkligen de bästa extraarbetarena som kommer in med sån energi och glädje som smittar av sig! Plus alla leverantörer som levererar fantastiska upplevelser till våra grupper, tillsammans med alla dessa får jag arbeta med Gotland, mitt hem.

För mig har det handlat mycket om att hitta mitt hem och det är något som Hansa Event har hjälpt mig att känna.