Vinter på Gotland.

9 oktober 2019.

Vintern på Gotland är en fantastisk tid då lugnet infinner sig över hela vår ö. Tempot sjunker till en härlig nivå och man får tid att uppleva de vidsträckta stränderna, de upplysta gränderna i Visby och man är långt ifrån stress och köer. 

Vintern på Gotland är en fantastisk tid då lugnet infinner sig över hela vår ö. Tempot sjunker till en härlig nivå och man får tid att uppleva de vidsträckta stränderna, de upplysta gränderna i Visby och man är långt ifrån stress och köer. 

 
Vi bygger självklart upp er konferens utifrån era önskemål, men för att ge er lite inspiration så kommer här ett upplägg på Gotland i vinterskrud.
 

Ett besök på Gotland under vintern skulle kunna vara så här!

På torsdagen anländer ni till Visby hamn under eftermiddagen och vid färjeterminalen står bussarna redo för att ta er till hotellet mitt i världsarvsstaden Visby. Väl incheckade står SPA-avdelningen till ert förfogande. Framför brasan i baren kan ni samlas och prata om livet innan både en fördrink och att middagen tar vid. 
 
Fredagen används till konferens och efter en dag i konferenssalen avnjuts kvällens middag.
 
Lördagen startar med frukost innan bussarna tar deltagarna ut mot Ljugarn där Så Mycket Gotland – vinterspecial presenterar sig.
Vi stannar i Ardre Socken där vi besöker bryggmästaren, mannen bakom traditionella ”Gotlandsdricken”. Här får ni veta allt om dricke och lite till…Vi gör även ett besök hos lammbonden där lamningen just har börjat. Vi bjuds också på fika i socknens bygdegård av damerna i bygden. Efter en härlig vandring genom de magnifika raukfälten och längs stranden med havet som kuliss väntar en lunch som serveras på Smakrike i Ljugarn. Smakrike är med i White Guide och serverar mat med inspiration från Gotland, självklart med gotländska råvaror.
Framåt eftermiddagen går bussarna vidare mot Burgsvik och samtidigt som deltagarna planerar sina uppträdande senare på kvällen vid Grå Gåsen så tar de som vill ett dopp i sockenbastun nere vid Burgsviks hamn.
Därefter tar en helkväll med underhållning, god mat och dryck vid…
Välkomna till Burgsvik och till Grå Gåsen. Här är  gästvänlighet och hemma-hos- känslan påtaglig och man kan nästan höra musiken från alla artister som briljerat på denna plats när vindarna viner. Grå Gåsen är numera rikskänt tack vare tv-programmet Så mycket bättre som är inspelat här. Maria och Håkan Ahlsten som driver gården gör allt för att ta hand om sina gäster på bästa sätt. Maria är den som lagar all mat även till alla artister på Så mycket bättre så även för er denna kväll! Marias ledord när det kommer till matlagningen kommer från hennes mamma och lyder: närproducerat, hemlagat, gott, näringsrikt i en rejäl portion. Under er kväll äter ni middagen i Gåsens Lada, samma lokal där artisterna i tv-programmet äter sina middagar och uppträder för varandra. Inför middagen har ni delats ni in i lag och fått er tilldelat en låt som ni lagvis skall framföra under kvällens middag, självklart kompade av kvällens musiker. Vilket lag är kvällens stjärnor? Oavsett vem så lovar vi en kväll med mycket skratt, glädje och musik, en given succé helt enkelt!
Framåt småtimmarna rullar bussarna åter mot Visby, kanske görs det ett hemligt stopp på vägen….
 
Söndagen börjar i lugnt tempo där deltagarna kan välja på alltifrån glasblåsning till ett besök på Visby bryggeri till ett besök på Gotland museum till att få tillverka sina egna smycken. När alla kommer tillbaka från sina aktiviteter så är det dags att bege sig hemåt, utanför hotellet står transporten och väntar för att ta deltagarna mot färjeterminalen eller flygplatsen.
 
Så här kan en helg se ut

Senaste inläggen.

Ett galet år

Ett galet år Efter två år med pandemin så satte det fart under 2022, ordentlig fart. Vi är galet stolta över att ha haft vårt bästa år genom alla tider och detta med god marginal. Anledningen är förstås att det efter pandemin har funnits ett uppdämt behov efter att...

läs mer

Almedalen 2022

Almedalen 2022. Hansa Event redovisar kort om vad vi kan förvänta oss av Almedalsveckan 2022 i Visby, 3-7 juli. Med mindre än 6 månader till den efterlängtade Almedalsveckan börjar det bli hög tid för dig som utställare att påbörja planeringen inför veckan. Därför...

läs mer

15 månader med en pandemi

15 månader med pandemi. 15 juli 2021. Den 3 april 2020 så skrev jag mitt första blogginlägg som berörde Covid-19. Även om vi då var naiva att tro att Pandemin skulle vara kortvarig och kanske blåst över till hösten så vågade vi aldrig ens tänka tanken på att det...

läs mer

2020 – ett år att minnas

2020-ett år att minnas. 22 december 2020. Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och skratt.  Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och...

läs mer

Kontakta oss.

5 + 7 =