15 juli, 2019

Praktiken på Hansa Event

Jag heter Ida och pluggar event och projektmanager uppe på Campus i Åre och sökte praktik på Hansa Event för att jag ville uppleva vad Visby och ön har att erbjuda under sommaren. Kan med handen på hjärtat erkänna att jag inte alls hade koll på vad som väntade mig när jag i slutet av april tog båten över för att i 11 veckor göra min praktik på Gotland och Hansa Event. Jag har än i dag inte lärt mig att hitta i Visby innerstad men hittar betydligt bättre nu än för 11 veckor sedan. Jag har lärt mig så otroligt mycket på dessa veckor och all personal ska ha en stor eloge för all hjälp och all kunskap jag tar med mig när jag nu ska lämna ön för att i höst fortsätta mina studier.

Jag har varit med när det har varit aktiviteter i Gustavsvik på teambanan, när det har varit evenemang både i Visby och på Tyresö slott för att där vara med under Avanzas sommarfest för personalen. Jag har fått vara del i Hansa Events hållbarhetsarbete och tagit fram miljövänliga pennor som företaget kan använda sig av. Och om jag inte kan allt om miljövänliga pennor så kan jag otroligt mycket om det. En rolig och tidsdrivande uppgift som jag från början trodde var enkel men det var svårare än jag trodde. Väldigt givande och lärorikt att se hur Hansa Event vill och arbetar för att vara mer hållbara i sitt arbete.  Har också lärt mig mer om offerter och kalkyler, tips på hur man säljer in offerter till kunder och hur man ska tänka för att det ska bli så bra som möjligt.

Mitt examensarbete har varit att ta fram ett nytt koncept som ska vara inspirerat av tv-programmet Bäst i test. Det har varit både roligt och nervöst samtidigt. Jag hade dagen innan midsommar 2 timmar där jag presenterade denna aktivitet för personalen på Hansa. Detta är ett roligt minne jag alltid kommer ta med mig både allt arbete som var inför och själva tävlingen. Personalen gick in för detta och var väldigt tävlingsinriktade och en hel del skratt bjöds under denna dag.

Veckan efter midsommar började vi förbereda inför Almedalsveckan. Vi började bygga tält och ställa iordning olika områden som vi hade ansvar för. Jag har aldrig haft något intresse för politik och därför inte haft någon som helst koll på vad Almedalen är för något men jag kan med handen på hjärtat erkänna att detta har varit bland det roligaste jag har gjort. När Almedalen började och vi gick in i genomförandefasen så har det varit långa dagar och kanske lite sömnbrist men det har varit så sjukt kul att jag har haft ett leende på mina läppar hela tiden. Jag har gjort allt möjligt, allt från att hjälpa till med catering, bygga tält, bära bord och stolar och hjälpa deras kunder bland annat. Jag har under 6 dagar gått 156 000 steg så får tacka Hansa Event för att jag har sluppit gå på gymmet den veckan.

Detta är det jag älskar, variationen i arbetet ena dagen sitter man på kontoret och arbetar vid datorn och nästa dag jobbar man ute. Sen har jag haft världens roligaste praktikplats med fantastisk personal som från första dagen har varit otroligt snälla och trevliga. Jag känner själv att jag har gjort en utveckling från att vara blyg och försiktig till att våga ta plats och arbeta. Och det är tack vare alla på Hansa event så jag vill från botten av mitt hjärta tacka alla på kontoret! Ni är grymma och jag kommer verkligen sakna er.

Jag vill även tacka för att jag har fått bättre tålamod för att 2 gånger trassla ut en ljusslinga är tålamodsprövande på en helt ny nivå. Men nästa gång ni använder slingan hoppas jag ni tänker på mig! 😉

Sen vill jag rikta ett tack till att man får testa nya saker på Hansa. För vem hade kunnat tro att jag skulle springa, jag hatar att springa men när det är tidspress då springer man. Allt för att ha nöjda kunder.

Fantastisk härlig atmosfär bland personalen och man har kunnat skämta och skratta ihop. Jag kommer verkligen sakna min praktik och alla ni som jobbar. Det känns tungt att sitta och skriva detta för jag vet att det snart är över och jag vill inte att det ska vara över. Men jag kommer att hälsa på er så ni blir inte av med mig.

Tusen tack för allt ni har lärt mig och jag kommer minnas detta för alltid!

Och mina citat jag lever efter ”det kan bli kul” och ”en sån här chans får man bara en gång i livet” det stämmer verkligen!

Massa kramar från praktikanten Ida