5 januari, 2019

Hej

Ytterligare ett år har gått och det är dags att summera 2018 som det bästa året i Hansa Events historia.

Vi har under 2018:

  • Haft 122 olika genomföranden
  • Tagit hand om cirka 8500 personer i olika sammanhang
  • Dragit in cirka 3000 gästnätter till Gotland
  • Haft en personalstyrka på cirka 70 personer för att genomföra våra arrangemang.
  • Haft en tillväxt på cirka 35 %.
  • Bokat restauranger på Gotland för cirka 5000 personer

Vi ska vara väldigt stolta över vårt 2018, men det som gör mig extra stolt är den höga kvalité vi har på våra genomföranden. Vi är ibland lite dåliga på att berätta hur bra vi är, men det vi levererar när det är skarpt läge och match gör att vi är väldigt svårslagna. När vi gjorde en julfest för någon månad sedan så berättade vår kund att de tidigare har arbetat med andra bolag, men att vi är 2-3 gånger bättre och den stora anledningen är att vi alltid gör det som vi säger att vi ska göra och att vi inte sätter oss själva i centrum. Tänk att så enkla anledningar kan skapa ett framgångsrecept.

Nu är kvalitén på genomföranden en färskvara som så mycket annat i livet och vi är fullt medvetna om att den dagen vi börja slappna av så kommer vi också att tappa i kvalité. Jag hoppas och tror att vi aldrig ska komma dit, vi påminner oss varje dag om att ”är du inte förberedd så har du förberett ett fiasko” och det hjälper oss att leverera det vi tycker är roligast med vårt yrke, kvalité och upplevelser!

Den stora anledningen till att vi lyckas hålla en hög nivå på våra genomföranden är vår personal, dels har vi våra stjärnor på kontoret, Josefine som med sina kreativa tankar och energi tar oss vidare till nästa nivå, Bylund som sliter som ett djur under konferenssäsongen, detta år trots en avsliten hälsena. Vi har Bäckman som ser till att Almedalsveckan utvecklas för oss. Vi har Sandra som kommit in under hösten och som driver på och ifrågasätter varför vi gör på ett visst sätt. Vi har Britse som håller koll på oss andra och ser till att vi inte fuskar någonstans och vi har Thomas som inte bara kan göra om ett helt arrangemang för att det finns en risk att kunden kan få regn på sig utan också ser till att vi mår bra och lever efter devisen ”mår inte vi bra, då mår inte heller kunden bra” och vi har Stig, som är briljant på att ta hand om våra grupper ute på fältet, vare sig det är på Teambanan eller under Världsarvets hemligheter.

Till detta har vi all vår extrapersonal, våra stjärnor som alltid bidrar med hjärta, värme och kunskap som är helt ovärderliga för oss.

Vill också passa på att tacka alla våra partners för 2018, vi är beroende av er och det är ni som möjliggör att vi kan hålla på med det vi gör, tack!

Den som säger att företagskulturen sitter i väggarna har fel, den sitter i människorna.

Om jag får kika i kristallkulan inför 2019 så tippar jag att:

  • 2019 kommer att bli ett stökigt år ekonomiskt, räntor på väg upp, konjunktur, bostadspriser och börs på väg ned. Vi får se hur det påverkar köpkraften
  • Gotland kommer att få ett rekordår trots ovan
  • Våra kunder kommer att kräva ett ökat fokus på hållbarhet
  • Vi kommer att berätta mer om hur bra vi är

Hoppas alla får ett bra 2019!

Mattias Thunholm
VD