Julhälsning.

20 december 2018.

Dan före dan, före dan, före dan… Julen står för dörren och vi gissar att tomteverkstaden är i full gång i vareviga hem.

Dan före dan, före dan, före dan… Julen står för dörren och vi gissar att tomteverkstaden är i full gång i vareviga hem. Här på Hansa-kontoret är vi i full gång med att producera oförglömliga möten inför kommande år, samtidigt som vi också har en hel del genomföranden. I förra veckan fick vi bland annat äran att arrangera en julfest för 350 personer i Stockholm där temat var 80- och 90-tal. En lyckad kväll med lavalampor, bananaskids, penntroll, posters på väggarna, Nintendospel och Dr. Alban på scen. Ni förstår ju stämningen och känslan! 🙂

Mitt i alla roliga förfrågningar förbereder vi även för julens gottigheter och idag delar vi med oss av årets sista Gotlandstips från våra alldeles egna Ernst – Thomas goda jullimpa, ett självklart inslag på julbordet!

Vi på Hansa Event önskar er en riktigt god jul och ett festligt gott nytt år!

Recept på Thomas goda jullimpa:

Ingredienser:

  • 1 liter vatten
  • 1 påse pomeransskal
  • 1 1/2 liter rågskikt
  • 3 tsk salt
  • 1 stor tekopp sirap
  • 3 pkt jäst
  • 1/2 dl ättikssprit
  • 2 dl rågsikt
  • 10-12 dl vetemjöl

Gör så här:

Dag 1

  • Koka upp 1 liter vatten och förväll samtidigt pomeransskalen i lite kokande vatten (så det täcker skalen).
  • Blanda ihop 1 1/12 liter rågskikt, salt och det kokande vattnet + vattnet efter förvällningen till en kladdig deg.
  • Låt degen stå varmt under natten (övertäckt vid ett element).
  • Skär bort det vita pomeransskalen och skär i små bitar. Plasta in dessa och låt stå till dag 2.

Dag 2

  • Blanda ihop jäst, sirap, ättikssprit och pomeransskal. Tillsätt detta till degen tillsammans med 2 dl rågskikt. Blanda väl.
  • Arbeta ner vetemjöl till en smidig deg och låt jäsa i 1/2 timme.
  • Dela degen i 3 delar, baka ut till långbröd eller runda limpor.
  • Pensla med lite olja mellan limporna så de inte fastnar i varandra och låt jäsa i 20 minuter.
  • Grädda bröden i 225 grader, 35-40 minuter. När bröden fått fin färg kan man lägga på ett bakplåtspapper eller folie så det inte bränns.

Lycka till!

Senaste inläggen.

15 månader med en pandemi

15 månader med pandemi. 15 juli 2021. Den 3 april 2020 så skrev jag mitt första blogginlägg som berörde Covid-19. Även om vi då var naiva att tro att Pandemin skulle vara kortvarig och kanske blåst över till hösten så vågade vi aldrig ens tänka tanken på att det...

läs mer

2020 – ett år att minnas

2020-ett år att minnas. 22 december 2020. Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och skratt.  Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och...

läs mer

Det går bra nu…typ

Det går bra nu...typ. 31 augusti 2020. Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen.  Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen. Eller så bra som det kan gå. Att omsättningen 2019 var och naggade på 20 miljoner till att detta år som såg så...

läs mer

Slarva inte bort en ordentlig kris

Slarva inte bort en ordentlig kris. 26 juni 2020. Sedan den 3:e april då jag skrev mitt senaste inlägg har det hänt både väldigt mycket och ingenting alls. Då, i april trodde vi ännu på en relativt okej konferenshöst, när vi nu tittar fram ett par månader och...

läs mer

Kontakta oss.

11 + 2 =