15 månader med pandemi.

15 juli 2021.

Den 3 april 2020 så skrev jag mitt första blogginlägg som berörde Covid-19. Även om vi då var naiva att tro att Pandemin skulle vara kortvarig och kanske blåst över till hösten så vågade vi aldrig ens tänka tanken på att det skulle bli så utdraget.

 

där vi sändeDen 3 april 2020 så skrev jag mitt första blogginlägg som berörde Covid-19. Även om vi då var naiva att tro att Pandemin skulle vara kortvarig och kanske blåst över till hösten så vågade vi aldrig ens tänka tanken på att det skulle bli så utdraget.

Vi har dock hunnit med att göra några event under våren, bland annat två digitala AW tillsammans med Avanza Bank som vi har arbetat tillsammans med sedan 3-4 år tillbaka. Upplägget på det första eventet var som så att vi cirka 2 veckor innan AW:n spelade in ”Bäst i Test”-liknande tävlingar på kontoret tillsammans med ledningsgruppen. Dessa filmer klippte vi tillsammans med Avanza ned till ett väldigt roligt material som spelades upp på AW-kvällen. För att se till att personalen var i stämning under kvällen hade vi ett par dagar innan skickat ut en ”proviant-låda” till samtliga anställda som innehöll både dryck och tilltugg.  

Under kvällen sedan så kombinerade programledarna (väldigt duktiga från Avanza) med att visa de förinspelade klippen med tävlingar live i studion och för att det skulle bli extremt bra stämning så hade vi självklart DJ Lucky Luke i studion som förgyllde allas vår tillvaro. 

Det gav en sådan energikick att få genomföra en sådan här kväll och bara känslan av att det är ”match” igen gjorde att vi aldrig ville sluta och citatet från Linnea på Avanza visar att det blev bra. ”Njut av att ha levererat kanske den mest magiska happeningen senaste seklet ?” 

Pandemin har tvingat oss att lära oss bli duktiga på digital event och det skapar nya möjligheter för våra kunder och oss själva.  

***

Vår stora utmaning under våren har varit att trycket på förfrågningar inför hösten varit väldigt hög , vilket i sig är glädjande. Utmaningen ligger i att vi egentligen skulle behöva ta in mer personal för att vi som är kvar inte ska behöva jobba dygnet runt, men detta har vi inte vågat då vi inte har en aning om vart hösten tar vägen med pandemin även om det ljusnar allt mer. I värsta fall skulle det innebära att det blir en höst nästan helt utan genomföranden och intäkter och då är det inte läge att ta på sig extra kostnader samtidigt som det kan bli en helt fantastisk höst gör att vi just nu befinner oss i nån form av moment 22. Permitteringsstöden är inte mycket till hjälp heller tyvärr med tanke på att det stödet (det är inget stöd enligt mig) är uppbyggt genom att vi betalar mer för varje faktisk arbetat timme.

Stort tack till Sandra och vår Trainee Alma som varit med oss under våren, utan er hade vi aldrig klarat av alla våra projekt!

***

Vi tycker det är kul att Almedalsveckan blev en digital mötesplats under 2021, vi hade ett genomförande där vi sände från terassen i Donnerska huset, kul att få känna lite Almedalspuls igen! 

***

En ny hemsida har precis lanseras för Hansa Event, mycket bra jobbat Thomas Bäckman!

***

Vårt Outdoor-projekt mot privatsidan, www.lifeoutdoor.se börjar ta fart. Känner en stor stolthet att det projekt som vi drog igång när vi fick tid över börjar generera en massa bokningar. Försäljningsmässigt så har vi fyrdubblat försäljningen mot föregående år (svårt att jämföra mot ett första-år förstås, men en ekonom väljer vilka siffror den vill visa upp). Detta har gjort att vi nu söker en verksamhetsansvarig, läs mer om tjänsten här https://lifeoutdoor.se/nyheter/ , kanske är det ett jobb för dig? 

***

På tal om ekonomi så är Mårten grym på löpande bokföring och undertecknad är i grunden ekonom och arbetat med ekonomifrågor i olika former sedan examen från Högskolan i Kalmar 2008. Ur detta har jag sedan ett flertal år tillbaka haft en idé om att många företag skulle behöva en extern controller som hjälper till att använda siffrorna för öka både lönsamhet och livskvalité. Ur detta så har vi startat Lucra AB, www.lucra.se och där vi har lyckats knyta till oss ett par kunder under vintern som vi arbetar löpande med. Tiden har gjort att vi fått begränsa oss och tacka nej till fler kunder, men till hösten tar vi ny fart!  

***

Vi(läs Thomas Wickman) har under våren fortsatt att lägga både solceller och erbjudit trädgårdstjänster, dock har vi nu valt att avsluta dessa projekt då livet så sakteliga börjar återgå till det normala. Framförallt så behövs Wickmans kreativitet båda hos Hansa och för att ta fram nya paket på Life, för ingen slår Wickmans skapande. 

***

När jag skriver det här så förstår jag att vi kan upplevas som lite röriga i vårt utbud, från början handlade det om en enda sak – att överleva. Det gör det visserligen även fortsättningsvis, men nu handlar det också om att skapa fler lönsamma ben att stå på så att vi inte står på samma grund nästa gång nån äter en fladdermus i Kina (förstås lite osäker på just den historien). Vi hoppas under hösten gå tillbaka och renodla våra projekt från varandra och varje ben ska leva sitt eget liv, men fram till dess så får det vara som det är. 

Ha en skön sommar!

Mattias Thunholm
Mångsysslare, men framförallt, VD – Hansa Event 

Senaste inläggen.

Ett galet år

Ett galet år Efter två år med pandemin så satte det fart under 2022, ordentlig fart. Vi är galet stolta över att ha haft vårt bästa år genom alla tider och detta med god marginal. Anledningen är förstås att det efter pandemin har funnits ett uppdämt behov efter att...

läs mer

Almedalen 2022

Almedalen 2022. Hansa Event redovisar kort om vad vi kan förvänta oss av Almedalsveckan 2022 i Visby, 3-7 juli. Med mindre än 6 månader till den efterlängtade Almedalsveckan börjar det bli hög tid för dig som utställare att påbörja planeringen inför veckan. Därför...

läs mer

2020 – ett år att minnas

2020-ett år att minnas. 22 december 2020. Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och skratt.  Jag kommer med några rader försöka sammanfatta vårt 2020, ett år av gråt, men också av en del utmaningar och...

läs mer

Det går bra nu…typ

Det går bra nu...typ. 31 augusti 2020. Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen.  Det går bra nu…trots omvärlden så har vi anställt…igen. Eller så bra som det kan gå. Att omsättningen 2019 var och naggade på 20 miljoner till att detta år som såg så...

läs mer

Kontakta oss.

13 + 9 =